Back to Top

RBS seminar ‘Hoe veilig is de regelgeving voor de brandweer?’ | Donderdag 13 april

Tijdens het FireSafety & Security Event 2023 op 12 en 13 april in de Brabanthallen in Den Bosch organiseert de sectie Rookbeheersingssystemen van de Federatie Veilig Nederland een kennisseminar exclusief voor medewerkers van de brandweer.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en een gratis toegangskaart voor het FireSafety & Security Event 2023. Ook parkeren en catering zijn inbegrepen.Deelnemers ontvangen na afloop van het seminar een passend presentje.

Op de tweede beursdag 13 april van 11:00 tot 11:50 uur informeren wij u over actuele brandveiligheidsonderwerpen in het bijzonder over de huidige en toekomstige regelgeving. Hoe veilig is die regelgeving voor de brandweer?

Elke dag wonen, werken en begeven wij ons in ruimtes waar systemen onze veiligheid bewaken en garanderen. Wat is de huidige stand van zaken als we de toename van hoogbouwprojecten zien? We hanteren nieuwe normen en technieken in auto’s en het verkeer. Welke invloed hebben deze nieuwe normen en technieken op de veiligheid van de brandweer? Beseffen we eigenlijk wel welke bijdrage een goed functionerend rookbeheersingssysteem hieraan levert?

In een drietal presentaties gaan de sprekers in op de regelgeving, de eisen, de basisprincipes en de mogelijke toepassingen, maar vooral geven zij praktische tips en staan zij stil bij aandachtspunten voor de brandweer om veilig te kunnen werken. Met een veilig gevoel naar je werk en weer veilig thuiskomen.

Had Boudewijn de Groot immers geen gelijk? ‘Je kunt pas iets doen als de rook om je hoofd is verdwenen’.

Programma 13 april

11:00 uur Opening en introductie
11:05 uur Presentatie Hoe helpt een rookbeheersingssysteem conform NEN 6093 de brandweer? | Stan Veldpaus
11:20 uur Presentatie Een EV brand in mijn parkeergarage. Wat nu? | Hugo Dorsman
11:35 uur Presentatie Overdruksystemen in hoogbouw. Hoe werkt dit eigenlijk? | Toine van der Wielen
11:50 uur Afsluiting

Hier kunt u eventueel nog een opmerking plaatsen over het seminar of uw komst.