Back to Top

RBS masterclass ‘De brandweer heeft ook recht op een rookvrije werkplek’ | In uw eigen regio

Uit de rook met rookbeheersing

De sectie Rookbeheersingssystemen van de Federatie Veilig Nederland organiseert in het najaar van 2023 en in het voorjaar van 2024 een drietal masterclasses over rookbeheersing in parkeergarages exclusief voor medewerkers van de brandweer. Wij komen naar u toe!

Uitdagingen van de brandweer
Tijdens de masterclass gaan wij in op de nieuwe situatie waarbij in parkeergarages ook elektrische voertuigen en waterstof voertuigen worden geparkeerd. Wij brengen in beeld wat een goede ventilatie is voor inzet van hulpverleners. Aan het einde van de masterclass weet u welke uitgangspunten kunnen worden gehanteerd. Het is dan duidelijk welke eisen worden gesteld aan de componenten, de installatie en hetbeheer en onderhoud. Dit garandeert een doelmatige ventilatie. Ook geven wij nader inzicht in het beoordelen van een CFD-simulatie en hoe deze simulatie de werking van het ventilatiesysteem in beeld brengt.

Natuurlijk zullen tijdens de masterclass ook praktijksituaties aan de orde komen, waar veel van geleerd kan worden.

Als de rook om je hoofd is verdwenen
In een dagdeel gaan wij vooral in op uw behoefte. Waar loopt de brandweer tegenaan bij branden in parkeergarages waar veel rook vrijkomt? Hoe kan rook- en warmteafvoer daar op inspelen? Wij geven praktische tips en aandachtspunten om uit de rook te blijven. Ook is er aandacht voor regelgeving, eisen, basisprincipes en mogelijke toepassingen.

Had Boudewijn de Groot immers geen gelijk?
‘Je kunt pas iets doen als de rook om je hoofd is verdwenen’.

De masterclass vindt plaats in 3 verschillende regio’s van 13:00 tot 15:30 uur en is inclusief een lunch.

Wanneer?
Regio Gelderland-Zuid | 30 november 2023 | Cuijk
Regio Rotterdam-Rijnmond | 25 januari 2024 | Bergschenhoek
Regio Haaglanden | 15 februari 2024 | Zoetermeer

Staat uw regio er niet bij, maar heeft u wel interesse? Geef het dan aan op het aanmeldingsformulier. Dan nemen wij contact met u op.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname dat kan worden gebruikt voor eventuele scholingseisen.

Hier kunt u eventueel nog een opmerking plaatsen over het seminar of uw komst.